Spøjsens Site

Velkommen

Velkommen til min side på nettet. Jeg hedder Spøjsen på de danske landeveje, og vil her på siden fortælle om mit liv på vejen.

Min tid som aktiv vagabond er desværre forbi, da bentøjet ikke rigtigt vil mere, men hjertet er stadig derude.

Vær fri til at kommentere alt et du lyster, og jeg besvarer gerne spørgsmål.

Marts 2014
Spøjsen

Nyhedsbrev

Vagabondvennernes Nyhedsbrev
* = Obligatorisk felt

Udvikling

Denne side er lidt min dårlige samvittighed.

Jeg får ikke altid opdateret som jeg gerne ville. Det skyldes dels at min PC ikke arter sig som jeg vil, men desuden at her egentlig ikke oplever så meget mere.

Jeg opholder mig meget i mit hjem i Vesterled, og her sker der ikke så meget nyt.

image

Camp Nou Barcelona

Jeg var en tur med min datter, svigersøn og Julian mit barnebarn i Barcelona, og bortset fra mistet pas og lommetyve var det for det meste en god tur.

Spøjsen

Selfie

Jeg har lige fået fritlagt ørene lidt.

image

Selfie Foto: Spøjsen
Copyright by Creative Commons (BY-NC-ND)

Nu er det koldt om dem.

Posted from WordPress for Android

Vesterled. 27. 03. 2014

Svar på “Hvordan bliver man landevejsridder?”

En ung mand har skrevet og spurgt om hvordan man bliver landevejsridder. Her er mit svar.

 

Hej Xxxxx.

Undskyld den lange besvarelsestid, det skyldes ikke uvilje men mangel på tid, og jeg mener du har krav på et ordentligt og gennemtænkt svar.

Min første indskydelse var at skrive “Få dig et liv”, men så enkelt er det jo nok ikke. Jeg tror bare ikke at du er klar over hvordan livet på vejen er. Det er ikke bare ikke at modtage girokort, og at være fuldkommen fri, selv om det er en stor del af den bacille der griber dig, nå du ikke kan lade være med at gå på vejen. Jeg skriver med vilje “ikke kan lade være”, da det er den eneste grund der er gyldig, at du ikke kan lade være.

Det er hårdt at leve på vejen, tit og mange gange har jeg gået og kikket ind på folks vinduer og ønsket at jeg sad i en varm stue. Man kan ikke bare bare trække sig tilbage når man er træt træt træt, man er ude blandt folk og mere eller mindre prisgivet at de giver dig lov til at være i fred.

Du spurgte hvor vi sov. Der gør vi på skoler, under halvtagene i skolegårdene, så skal man tidligt op, da det ikke er specielt morsom at møde 300 børn kl 7,30 om morgenen, tit med tømmermænd.

Andre gange finder man et sted at slå telt op, det giver lidt mere privatliv. men…. jeg har fået skåret mit telt i stykker mens jeg var ude og slibe, fået det brændt af en anden gang. Fået fyret nytårsraketter efter det, blevet kastet sten efter, chikaneret af indvandrer drenge samt andre ubehageligheder.

Livsstilen er druk, ikke bare lidt men et massivt misbrug fra morgen til aften, derfor de mange begravelser, på de 13 14 år der er gået siden jeg startede, er der mindst 100 der er døde, heraf en god del af mine meget gode venner.

Jeg har gigt i hele kroppen p.g.a. de mange vintre jeg har boet udendørs.

Man lever af folk, hvad enten man sliber, tigger eller måske spiller musik (hvad der ikke er så mange der gør). Det betyder at man bliver nødt til at forholde sig professionelt til folk, man er hele tiden på og man skal være lige imødekommende den 37. gang man får stillet et tåbeligt spørgsmål som første gang.

Ingen under 18 kommer medvejen. Har jeg ikke skræmt dig væk nu, er du enten godt dum, meget naiv eller virkelig angrebet af vagabond bacillen. I sidste tilfælde må du jo så opsøge os på et marked, jeg vil foreslå Døllefjelde, Hjallerup eller Egeskov fordi det er her de fleste af os kommer. Du vil da hurtigt finde ud af om det er noget for dig.

Husk at læs http://spoejsen.dk eller http://landevejsridder.dk om vores regler og monarki.

Jeg håber at denne mail har været ventetiden værd.

Hilsen Spøjsen.

Siden sidst.

Det er tankevækkende så afhængig af teknologi man bliver.  Min harddisk på min gamle laptop valgte at stå af, med tab af Windows tilfølge. Jeg fik den ikke lige lavet, jeg opgradere den stationære, og kvæstede CPUen da jeg skulle indsætte en i det nye Motherboard, surt show, flere udgifter, som jeg ikke havde råd til.

Nu er jeg den heldige ejer af en smartphone, så jeg har kunnet følge med på de diverse sociale medier jeg har tilmeldt mig. Så langt så godt, jeg har så men også en abb hvor jeg kan forfatte indlæg på denne blog. Nu er brugerfladen, på selv de bedste smartphones ikke noget at skrive hjem om, så jeg har ligesom ikke rigtigt fået formidlet hvad jeg har ment om småt og stort i en meget rum tid.

Ikke at der er sket det helt store, ok hvordan en ny dansk regering har udviklet sig, med SFs nedtur til følge, jeg er genhuset pt. hvordan det opleves har jeg heller ikke rigtigt fået ytret mine meninger om, Obamas genvalg, er vel også vær at overveje en lille smule.

Men nu har jeg taget mig råd til en ny laptop. Hermed sagt, jeg er på banen igen. det er lidt træls at noget så ligegyldig, som min pekuniære situation, skulle stoppe en voksende interesse for denne blog, men shit happens.

Jeg er igang med en grundig oprydning på spoejsen,dk samt på landevejsridder.dk, for fremtiden bliver de nok enslydende, men platformuafhængige. Så hvis mine evner rækker, skulle det være muligt for mig, at udvikle
dem til såvel PC, tablet og mobil. Det er i hvert fald mit mål, men det kræver mange timers læsning og endnu værre…. læring. Jeg må erkende at i direkte forhold til min fremskridende alder, så falder min indlæringskurve. Men som sagt det er målet….Jeg har fået et nyt billedgalleri, det kan ses såvel på PC som mobil, hvad denne blog også kan, og der er heri mine billeder for fremtiden vil være.  jeg vil kun have billeder e t sted, ellers fylder de på serveren,

med forøgede udgifter til følge.

Jeg har også købt domainet reklamerjeghader.dk, men mere herom, når jeg får udviklet konceptet. Men velkommen tilbage, jeg har savnet jer.

 

Hilsen Spøjsen.

1 2 3 9