Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mursejleren

mursejleren

Mursejleren. Foto Robert Kreutzmann fra Ålborg
www.pbase.com/robert_kreutzmann.

En dag i foråret 2001 var Kameldriveren blevet træt, så vi aftalte at han skulle tage en tur til Helsingør og slappe lidt af. Bagefter kunne han så komme over til mig i Jylland igen. Det gjorde han desværre ikke, da han døde senere samme år. Vi lå den gang lige uden for Skanderborg, og jeg glædede mig faktisk til at være lidt alene. Teltet blev organiseret nydeligt, men allerede dagen efter lød er et "banke på" uden for. Det stod en herre med skæg, armen i gibs, en russer kasket på hovedet og en meget improviseret vest. Han medbragte også en hund der dengang var på størelse med Lady. Orlik hed den.

Hvordan han havde fundet mig aner jeg den dag i dag intet om, vores lejr var lagt ude i skoven, og det jeg havde mest behov for var fred og ro, men han blev da inviteret inden for. Her satte han sig så og drak sine medbragte øl, og fortalte en hel masse om sin fortid i Århus. Jeg var ikke imponeret, jeg fik at vide hvordan han og Orlik havde forladt storbyen og var gået ud i det blå, hvordan han havde byttet sig til barnevognen "Mille" og ikke mindst hvordan han havde brækket armen ved at hoppe over en mur i Odder. Jeg sad og overvejede hvordan jeg kunne få ham sendt af sted så smertefrit som muligt, da han så sagde at grunden til at han var gået på vejen var, at han var træt af at være bybums i Århus. Den historie mindede mig så meget om min egen, at jeg blev klar over at jeg var nødt til at tage ham med.

Det var ikke bare lige sådan, jeg var ikke navngivet på Hjallerup marked endnu, så jeg havde faktisk ikke ret til at have nogen i lære, men der var jo ikke andet at gøre. Så efter et par dage tog vi af sted. Orlik var ikke mere end 10 - 11 uger gammel og Lady 10 måneder, så der var gang i dem, det var fantastisk at opleve. Orlik er opkaldt efter farven på Rød Orlik tobak.

Navnet Mursejleren fandt jeg på i forbindelse med det første marked vi var på. Det var i Viborg. Mursejleren havde som sagt rendt rundt med armen i gibs, fordi han havde brækket den på grund af et fald over en mur, så det var jo egentligt meget nærliggende. Det er han da også senere blevet både navngivet og døbt. Der er flere oplysninger om vores ritualer på min anden hjemmeside www.landevejsridder.dk. Jeg vil ikke lave to ens sites.

Jeg blev navngivet og Mursejleren sagde nej til at blive det samtidig, han ville ikke navngives ved siden af sin læremester, så han ventede et år. Tak for det.

Han har tit sagt at jeg lærte ham alt det man ikke må, og det er da også rigtigt at jeg til tider efterlod ham alene i for lang tid, og han fik da også lært at tage bus og tog til tider, men han er i dag en god vagabond og en dygtig skærslibber. Han har været medlem af vort monarki som Prins, i den forbindelse havde han Joan Ørting til bors ved tiggertaffel i Ålborg, heldige kartoffel. Han er desuden min nabo.

Vi fulgtes i ca. halvandet år og han spurgte tit hvornår man var udlært. "Det ved du når det sker sagde jeg", og en dag sagde han at han ville prøve alene. "Så er du udlært var mit svar". Vi blev enige om at følges til Døllefjelde marked på Lolland, og på vejen mødte vi Solsorten.